• Záložka do knihy spája školy

          • Našou partnerskou školou bola v aktuálnom ročníku projektu Základní škola a Mateřská škola Písečná z Českej republiky. Od našich nových kamarátov sme dostali veľmi pekné záložky so zaujímavými myšlienkami z detských kníh. Aj naši žiaci vyrobili záložky pre deti z Písečnej a spolu s priateľským listom ich do ČR odoslali.

          • Pokyny pre rodičov

          •  Zákonný zástupca

            -Zodpovedá za dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení pri príchode žiaka do základnej školy a pri odchode žiaka zo základnej školy resp. školského klubu detí (nosenie rúšok, dodržiavanie odstupov, dezinfekcia rúk v zmysle aktuálnych opatrení ÚVZ SR).  

            - Zabezpečí pre svoje dieťa každý deň minimálne dve rúška (jedno náhradné, musí mať pri sebe v prípade potreby) a papierové jednorazové vreckovky.  

            - Dodržiava pokyny riaditeľa školy, ktoré upravujú podmienky prevádzky konkrétnej základnej školy a školského klubu detí na školský rok 2020/2021.

            - Predkladá po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné vyhlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti tu .Pri prerušení viac ako 5 pracovných (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) dní z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast. Počet podaných Vyhlásení o bezinfekčnosti a Potvrdení o chorobe nie je limitovaný.

            V prípade, že u dieťaťa je podozrenie alebo potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladne nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená lekárom všeobecnej zdravotnej starostlivosti pre deti a dorast alebo miestne príslušným regionálnym hygienikom. Za týchto podmienok je dieťa zo školy vylúčené.

          • Hlasujte..

          • Nezabudnite hlasovať za našu školu každý deň od 19.10. do 19.12.2020. Ďakujeme za každý jeden hlas. 

          • Stavby zo snehu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Stavby zo snehu.

            Počas dištančného vzdelávania deti vytvárali v rámci telesnej a výtvarnej výchovy krásne snehové sochy a rôzne iné stavby, pri ktorých uplatnili svojo nevyčerpateľnú tvorivosť a aktivitu.

        • Plody jesene
          • Plody jesene

          • Od začiatku októbra nosili deti aj zamestnanci školy najrôznejšie jesenné plody, byliny, kvety, ktorými postupne vyzdobili a rozvoňali celú chodbu. Plody plné vitamínov potom využili v piatkových aktivitách počas Dňa zdravej výživy. Prváci a tretiaci čistili ovocie a zeleninu, potom z nej piekli, vykrajovali a aranžovali ovocno-zeleninové taniere, druháci zbierali jesennú úrodu zeleniny v záhrade, štvrtáci oberali ovocie v  školskej záhrade, sušili ho, vyrábali smoothie a ochutnali aj domáce ovocné nanuky. Na chodbe bola neskôr módna prehliadka ovocia a zeleninu, na ktorú si deti  v domácom prostredí spolu s rodičmi pripravili nápadité kostýmy a doplnili ich aj vlastnými hádankami. Nakoniec sa všetci vzájomne ponúkali a pochválili sa mňamkami, ktoré počas dňa vyrobili. Bol to super deň!

        • Deň zvierat
          • Deň zvierat

          • V utorok 6. októbra si deti pripomenuli Deň zvierat, ktorý je 4.októbra. Každoročne k nám do školy pri tejto príležitosti prinášajú svoje zvieratká, rozprávajú o nich, dovolia ich ostatným kamarátom pohladkať. V súčasnej zložitej situácii si mohli deti do školy doniesť svoje zvieratko, ale len na obrázku, na fotografii. Kto doma zvieratko nemá, nakreslil to, po ktorom túži. Deti sa na hodinách porozprávali o tom, ako sa treba o zvieratá starať, ako ich treba chrániť. Z fotografií a kreslených obrázkov vytvorili pekné plagáty, ktoré nám zdobia školu a umožňujú aj žiakom z ostatných tried, niečo sa o zvieratách dozvedieť, môžu si ich poprezerať, porozprávať sa o nich aj počas prestávok. Štvrtáci navštívili aj dve malé rodinné farmy svojich spolužiakov. 

          • Bubnovačka

          • Na Slovensku prebehol ďalší ročník akcie s názvom „Bubnovačka“, ktorá mal aj tento rok symbolicky upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím a otvoriť v spoločnosti tému včasnej prevencie. Myšlienku podujatia „Aby bolo deti lepšie počuť“ sme si 19. novembra 2020 pripomenuli už po siedmy krát. Patronát nad podujatím prevzala prezidentka SR Zuzana Čaputová. My sme s deťmi bubnovali na školskom dvore, pretože bolo veľmi pekné jesenné počasie. Školáci aj škôlkari spoločne bubnovali, búchali  s hrncami, varechami, fľaškami či s pohárikmi v rytme aj mimo neho a mali z toho veľkú radosť. 

        • Deň mlieka
          • Deň mlieka

          • Na Deň mlieka - 29. septembra sme sa v triedach rozprávali o tom, aký lahodný nápoj nám dávajú kravy. Menovali sme mliečne výrobky, ktoré sme aj zapisovali do pojmových máp. Kravy sme kreslili, vystrihovali aj  lepili a nakoniec sme si pochutnávali na dvoch druhoch zdravých jogurtov. Pripravili sme výstavku mliečnych výrobkov aj s ochutnávkou. Pani učiteľky nezabudli ani na rozvíjanie čitateľských zručností a pripravili prácu s textom Svetový deň mlieka

          • Oznam SCŠPP

          •  SCŠPP Trstená a SCŠPP Námestovo Vám oznamujú, že na základe nového Usmernenia vlády Slovenskej republiky č. 693 zo  dňa 28.10.2020 môžu naďalej realizovať  diagnostiku, terapiu, poradenstvo, reedukácie  a krízové intervencie individuálne s klientom  face to face. Kontaktovať a objednávať sa podľa potreby môžete na telefónnom čísle 0948 878 875 (Tvrdošín), 0948 878 874 (Trstená), 0948 878 873 (Námestovo) .

             

        • Didaktické hry
          • Didaktické hry

          • V stredu 23. septembra sme absolvovali didaktické hry. V úvode dňa porozprávala deťom o správnej výžive a o zdravom životnom štýle Bc. Lýdia Števuliaková, ktorá danú problematiku študuje. V nasledujúcej hodine si žiaci vyskúšali evakuáciu v prípade ohrozenia v budove a potom si s pani učiteľkami porozprávali o tom, čo má každý vedieť v prípade ohrozenia. Po teoretickej časti didaktických hier sme sa presunuli na školský dvor, kde mali deti desiatu - mohli si opekať, alebo zjesť pripravené desiaty. V rámci praktickej časti hier si zopakovali základy poskytnutia prvej pomoci a hrali sa rôzne pohybové hry. Snažili sme sa ich oboznámiť aj s hrami, ktoré už upadajú do zabudnutia - skákanie cez gumu, chodenie na chodúliach, hádzanie na cieľ s prírodným materiálom. Nechýbali ani hry s loptou, či Twister. Všetky deti boli v každej časti hier veľmi aktívne a chceli sa aj niečo nové dozvedieť, aj si nové aktivity vyskúšať. Počasie nám prialo, a tak sme prežili podnetné a aktívne dopoludnie.

          • Výsledky voľby členov RADY ŠKOLY

          • Milí rodičia!

            V piatok 23.10.2020 bolo ukončené hlasovanie – tajná voľba zástupcov rodičov do RADY ŠKOLY. Na našu výzvu zareagovali a do rady školy kandidovali siedmi zástupcovia za rodičov detí ZŠ s MŠ Čimhová. Do rady školy sú zvolení štyria kandidáti s najvyšším počtom Vašich hlasov.

            Výsledky hlasovania:

            Mgr. Martina Lieskovská – 30 hlasov

            Ing. Jana Ďubašíková – 21 hlasov

            Ing. Lenka Šálková – 19 hlasov

            p. Jana Šimalová – 17 hlasov

            p. Ján Kéry – 14 hlasov

            Mgr. Marcela Čaklošová – 11 hlasov

            p. Iveta Karpeľová – 6 hlasov

            Do RADY ŠKOLY boli zvolení: Mgr. Martina Lieskovská, Ing. Jana Ďubašíková, Ing. Lenka Šálková, p. Jana Šimalová. Ustanovujúce zasadnutie RADY ŠKOLY zvoláva zriaďovateľ, teda Obec Čimhová. Toto sa uskutoční až v čase, keď to budú dovoľovať protipandemické opatrenia v SR. Počas krízovej situácie až do ustanovujúceho zasadnutia nových členov Rady školy stále plynie funkčné obdobie súčasnej rady školy.

          • Gajdošská a včelárska vandrovka

          • Dňa 16.9. žiaci našej školy si vypočuli výchovný koncert o gajdách pod názvom Gajdošská vandrovka. Pán Drahoš Daloš si priniesol so sebou rôzne pastierske ľudové nástroje: gajdy, fujaru, píšťalky, drumble. Všetkých zaujal nádhernou hrou nielen na fujare, ale aj na ostatných ľudových hudobných nástrojoch. Venuje sa hraniu a tiež aj  výrobe fujár a pre žiakov si pripravil multimediálne ukážky z procesu jej výroby. Spoločne sme si vypočuli i zaspievali niekoľko ľudových piesní. Naše slovenské ľudové piesne sprevádzané hrou na hudobnom nástroji sú naozaj krásne. Ďakujeme pánovi Drahošovi Dalošovi, že deťom priblížil hudobné dychové nástroje, ktoré tak často nevidia.

            Včelárska vandrovka- aj toto stretnutie viedol pán včelár Drahoš Daloš, kde sa žiaci dozvedeli informácie zo života včiel, spoznali včelie produkty, ovoňali a ochutnali ich, zoznámili sa s prácou včiel a jeho náradím, ktoré si tiež mohli vyskúšať. Veľmi pekne ďakujeme za cenné poznatky a praktické činnosti.

          • Oznam zákonným zástupcom, sprevádzajúcim osobám a deťom

          • Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest), ako aj inej infekčnej choroby, nesmie vstúpiť do priestorov školy.

            Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať všeobecného lekára pre deti a dorast. V prípade, že zdravotný stav nevyžaduje komunikáciu s lekárom, pri opätovnom nástupe žiaka do školy sa žiak preukáže prehlásením o bezinfekčnosti podpísaným zákonným zástupcom.

        • Začiatok školského roka 2020/2021
          • Začiatok školského roka 2020/2021

          • Školský rok sme začali tradične svätou omšou, na ktorej sme prosili o dary Ducha svätého pre všetkých žiakov aj zamestnancov. Potom sme sa už netradične vybrali rovno do tried za dodržiavania prísnych hygienických opatrení. So žiakmi mohli ísť do triedy iba rodičia prvákov, ktorí prežívali svoj prvý deň v škole. V triede ich privítala a obdarovala riaditeľka školy a triedna pani učiteľka si pripravila zaujímavý  uvítací program pre svojich prvákov. Všetci sa smelo predstavili, s pani učiteľkou pekne pracovali a stihli vytvoriť aj svoje prvé školské kresby. Okrem prvákov privítala v ich triedach riaditeľka školy aj ostatných žiakov, ktorí si so svojimi triednymi učiteľkami, okrem prázdninových spomienok, prebrali aj pravidlá bezpečného správania, organizačné podmienky a školský poriadok. Všetkým žiakom a ich rodičom želajú úspešný školský rok 2020/2021 zamestnanci školy!

        • Prázdniny
          • Prázdniny

          • Milí rodičia, školský rok, ktorý práve skončil bol  iný pre žiakov, pre učiteľov, ale najmä pre Vás. V období od 16. marca do 31. mája ste sa stali pre svoje deti učiteľmi spolu s nami. Všetkým Vám chcem srdečne poďakovať za to, že ste nám pomáhali deti vzdelávať, že ste sa nezľakli ani online vyučovania a  perfektne ste zvládli ovládanie aplikácie, cez ktorú vyučovanie prebiehalo. Aj vďaka Vám deti učivo svojich ročníkov zvládli. Hlbšie zopakovanie a jeho precvičenie  už bude našou úlohou v budúcom školskom roku. Prajem Vám krásne leto, plné spoločných zážitkov, slnka a radosti v kruhu Vašich rodín. Prázdniny sa končia 31. augusta.  Školský rok začneme svätou omšou 2. septembra 2020 o 8,00 hod. 

            S pozdravom 

            Mgr. Marianna Dreveňáková

          • Koniec školského roka 2019/2020

          • Školský rok sme ukončili 30. júna 2020. Ráno o ôsmej sme sa zúčastnili ďakovnej svätej omše, po ktorej pokračoval program v škole. Riaditeľka školy sa prihovorila deťom aj zamestnancom školy, všetkým poďakovala za ich prácu a popriala pekné prázdniny. Odmenení boli najlepší žiaci za prospech, najlepší čitatelia z tried, ale aj deti MŠ a žiaci ZŠ za zbery, ktoré v školskom roku prebiehali. Po spoločnom stretnutí sa žiaci so svojimi triednymi učiteľkami rozišli do tried, kde boli poučení o bezpečnosti a ochrane zdravia počas prázdnin a pani učiteľky žiakom rozdali vysvedčenia. 

          • MDD

          • Medzinárodný deň detí bol tento rok spojený s návratom do školy po jedenástich týždňoch a s novými pravidlami a opatreniami. Ani tie nám nezabránili urobiť deťom pekný deň, plný aktivít, hier a súťaží. Nemohli sme ho osláviť spoločne, ako sme boli zvyknutí, ale aj napriek tomu bolo v každej triede veselo. Rodičia z RZ sa postarali o sladké balíčky pre všetky deti a pani učiteľky o zábavu. To, že sa deti do školy tešili a veľmi hlasno nám to dávali najavo,  bolo pre nás všetky najväčšou odmenou. 

        • Zbery v šk. roku 2019/2020
          • Zbery v šk. roku 2019/2020

          • Pomaly sa blíži koniec školského roka a s ním aj ukončenie zberov. Pomarančovú kôru môžete doniesť do školy ešte do stredy 27. 5. Do konca  týždňa, teda do 28. mája,  zbierame baterky a do 10. júna ostatný elektroodpad. Do 10. júna súťažíme aj v zbere použitého oleja. Ak chcete niečo z toho ešte do školy odovzdať, prosím, aby ste dodržali termíny. V škole sme denne od 8,00 do 12,00. Od pondelka, keď sa začne prevádzka ZŠ s MŠ, budeme v škole od 6,30 do 15,30. V tomto školskom roku už nebude zber papiera. Ďakujem Vám za porozumenie a spoluprácu.

          • Výhra so Šťukesom

          • Naše deti vedia o šetrení energie veľa, pretože tejto téme v škole venujeme veľkú pozornosť. Dokázali to aj vo výtvarnej súťaži Šetríme so Šťukesom, ktorú vyhlásila Stredoslovenská energetika. Vďaka šikovnosti druhákov, tretiakov a ich pani učiteliek boli výtvarné práce vybrané do užšieho výberu. Hlasovali sme za našich výtvarníkov veľmi pekne, vďaka čomu získali 4. miesto a pre školu peňažnú výhru 500 eur. Ďakujeme všetkým, ktorí hlasovali. 

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Čimhová
      • 0911945022
      • ZŠ: 043 5384 253, 0911 945 022 MŠ: 043 5384 253, 0911 945 022
      • Čimhová 6, 02712 027 12 Čimhová Slovakia
      • 37810197
      • 2021646308
      • Mgr. Marianna Dreveňáková
      • www.zscimhova.edupage.org
      • www.slovensko.sk
      • Zodpovedná osoba za ochranu osobných údajov- BROS COMPUTING. s. r. o. e-mail: brosland@brosland.eu
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje