• Prírodovedná vychádzka do Oravíc

          • Plánovaná prírodovedná vychádzka s našim lesným pedagógom p. Gazdom sa od rána, ktoré bolo upršané, zdala neuskutočniteľná. Vďaka predpovedi počasia, ktorá sľubovala do dvoch hodín zlepšenie, sme sa aj napriek dažďu do Oravíc vybrali a naše rozhodnutie určite nikto neľutuje, pretože sme prežili pekné dopoludnie v krásnej prírode. Počasie bolo výborné, pretože nebolo príliš teplo a v Oraviciach takmer vôbec nepršalo. Pán Gazda nám ukázal budovu, kde sa ukrýva prameň našej pitnej vody a poučil nás o jeho výdatnosti, potom sme prešli Juráňovou dolinou, kde sme si všímali predovšetkým chránené rastliny a rôzne zaujímavé detaily prírody. V závere nám lesný pedagóg podrobnejšie popísal faunu a flóru Oravíc. Výlet sme zakončili dobrou opekačkou a s p. Gazdovi sme poďakovali za spoluprácu, v ktorej budeme pokračovať aj na budúci školský rok.

        • Výlet do ZOO
          • Výlet do ZOO

          • Naši žiaci vyhrali v roku 2019 v súťaži „OBJAVTE NOVÉ MIESTA S AUTOBUSMI ARRIVA“ vyhlásenej počas Európskeho týždňa mobility spoločnosťami ARRIVA pre kolektívy základných škôl. Deti z celého Slovenska  zaslali fotografie z ciest na exkurzie, výlety, športové podujatia alebo spoznávania miest a okolia. Zo zapojených tried  vyhodnotili kolektívy, ktoré vyhrali výlet do ZOO podľa vlastného výberu pre celú triedu.  Výlet do ZOO získali naši bývalí štvrtáci.  Kvôli pandémii a opatreniam sa výlet nemohol dva roky uskutočniť, ale spoločnosť ARRIVA na nás nezabudla a vďaka tomu sme mali v pondelok 30. mája pekný výlet. 

          • Maxík

          •      Žiaci 3.A celý školský rok riešili v časopise Maxík rôzne súťažné úlohy. Čítali si príbehy na pokračovanie, získavali vedomosti  o pamiatkach UNESCO. Úlohy boli zamerané aj na vlastivedu, enviromentálnu a hudobnú výchovu a riešili rôzne doplňovačky a tvorivé úlohy. Za úspešnú účasť v redakčných súťažiach získali diplomy a vecnú cenu.

          • Pytagoriáda - 1. miesto

          • Krásne úspechy našich žiakov doplnil svojím víťazstvom v okresnom kole Pytagoriády tretiak Dávid Ťapaj. Stal sa najlepším riešiteľom medzi tretiakmi z celého okresu Tvrdošín. Dávidkovi blahoželáme a prajeme veľa úspechov aj v ďalšom školskom roku!

             

        • Dajme spolu gól
          • Dajme spolu gól

          • Druhý ročník projektu je na konci a v stredu 18. mája sa prváci a druháci poslednýkrát v tomto školskom roku stretli s trénerom p. Chňapkom. Okrem toho, že si deti ešte dobre zatrénovali, mali aj malú rozlúčku, ktorú im tréner pripravil. Nechýbalo detské šampanské ani sladkosti. Pánovi Chňapkovi veľmi ďakujeme za jeho profesionálnu prácu s deťmi. Svoj voľný čas venoval trénovaniu našich prvákov a druhákov, ktorí si ho veľmi obľúbili a na tréningy sa vždy veľmi tešili. Veríme, že projekt bude pokračovať aj na budúci školský rok. Ak sa tak stane, určite sa prihlásime. 

          • Matičný sláviček

          • V utorok 17. mája sa naši výborní speváci predstavili na speváckej súťaži Matičný sláviček v Trstenej. Darilo sa najmä štvrtákom, ktorí uspeli medzi najlepšími spevákmi regiónu v 2. kategórii. Janka Ďubašíková vyhrala 1. miesto a Matej Stas získal Cenu Matice.  Za ich úspechom stojí aj profesionálna práca pani učiteľky Maďarovej. Ďakujeme aj pánovi učiteľovi Jaroslavovi Maďarovi za hudobný doprovod našich malých spevákov. K úspechu im blahoželáme a tí, ktorí sa súťaže len zúčastnili, budú mať príležitosť vyspievať si pekné umiestnenia na budúci školský rok. 

          • Deň matiek - besiedka

          • V piatok 6. mája sme spríjemnili popoludnie mamičkám, babičkám aj ostatným hosťom, ktorí prijali pozvanie na besiedku. Do programu boli zapojené všetky deti z materskej aj zo základnej školy. Vystúpenia boli pestré, plné básní, vinšov, piesní, tancov aj divadielok. Nechýbali ani hudobné rôzne iné vsuvky v podaní našich šikovných žiakov, ktorí už vedia hrať na rôznych nástrojoch. Mamky aj babky sme odmenili srdiečkami a deti im vyrobili pozdravy a iné milé darčeky. 

          • Slávik Slovenska - školské kolo

          • V utorok 3. mája si najlepší speváci školy zmerali svoje sily v školskom kole speváckej súťaže Slávik Slovenska. Súťažili v dvoch kategóriách. Spolu vystúpilo 12 spevákov a porota mala veľmi ťažkú úlohu. pretože bolo náročné vybrať víťazov spomedzi toľkých výborných spevákov. Víťazi obidvoch kategórií postupujú do okresného kola Slávik Slovenska  tí, ktorí sa umiestnili na druhom a treťom mieste, budú našu školu reprezentovať v regionálnej súťaži Matičný sláviček. Výsledky 1. kategórie (1.-3. ročník): 1. miesto - Karolína Prídavková z 2.A, 2. miesto  - Jakub Stas z 3. A, 3. miesto - Lucia Šálková z 2.A.  Výsledky 2. kategórie (4. - 6.ročník): 1. miesto - Ester Dudová, 2. miesto - Matej Stas, 3. miesto - Janka Ďubašíková. Všetkých súťažiacich pripravovali pani učiteľky Števuliaková a Maďarová. Držíme im palce vďalších súťažiach. 

             

          • Detské ihrisko

          • Po dvoch rokoch od zrušenia drevenej preliezky na školskom dvore, ktorá bola v nevyhovujúcom technickom stave, sa nám podarilo zakúpiť na školský dvor štyri prvky bezúdržbového detského ihriska. Deti sa na nový kolotoč, balančný mostík, pružinovú  aj prevažovaciu hojdačku veľmi tešia. Už čoskoro budú mocť všetky prvky plne využívať, pretože o ich inštaláciu sa postarali členovia DHZ v Čimhovej, za čo im chceme v mene detí aj zamestnancov vysloviť veľké  ĎAKUJEME. Veľmi nám touto dobrovoľnou akciou pomohli a deti budú mať na dvore nové prvky, ktoré im pri pobyte vonku chýbali.  

          • Šaliansky Maťko - krajské kolo

          • S radosťou aj hrdosťou Vám oznamujeme, že naša štvrtáčka MARIANKA ŠPULIEROVÁ, vyhrala 1. miesto v krajskom kole súťaže ŠAliansky Maťko, čo znamená, že bude reprezentovať žilinský kraj v celoštátnom kole v Šali. Krajská súťaž sa konala  v piatok 29. apríla v Žiline. Marianke aj pani učiteľke Maďarovej srdečne blahoželáme  a veríme, že jej prednes bude ocenený aj v celoštátnom kole. 

        • Deň Zeme
          • Deň Zeme

          • Každoročne, od roku 1970 si 22. apríla pripomíname Deň Zeme, ktorý vznikol ako reakcia na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia. Po celom svete sa pri príležitosti Svetového dňa Zeme organizujú festivaly, koncerty, pochody za ochranu prírody a rôzne ekologické aktivity, ktorých cieľom je posilniť verejný záujem o problematiku životného prostredia a jeho ochranu.  Existuje veľa možností ako sa zapojiť a investovať tak do našej planéty. Tradičnou aktivitou v tomto jarnom období je organizácia čistenia a zberu odpadkov v našom okolí, do ktorého sa zapájajú mnohé organizácie, inštitúcie a školy.Zbierať odpadky však môžeme aj jednotlivo keď ich uvidíme pri prechádzke v prírode či v okolí. Aj naša malá ZŠ s MŠ sa zapojila do čistenia najbližšieho okolia od odpadkov, ktorých je aj napriek neustálej propagande a rôznym edukačným aktivitám neúrekom a deti z materskej aj základnej školy mali čo zbierať. Veríme, že každá kvapka v mori je dôležitá, takže aj odpadky, ktoré sme vyzbierali, pomohli k zníženiu ekologického zaťaženia Zeme.  

          • Zápis do 1. triedy

          • Predškoláci prežili v utorok 12.4. veľmi dôležité popoludnie, pretože sa prišli zapísať do školy. Ich budúca pani učiteľka si pripravila rôzne úlohy, hry a aktivity.  Všetci ich výborne zvládli, a preto dostali rôzne darčeky, ktoré im vyrobili starší kamaráti spolu s pani učiteľkou a niektoré im darovala škola. Radosť v očiach predškolákov a úsmevy na ich tvárach sú znamením, že sa do školy všetci tešia a škola sa teší na svojich prvákov, ktorí prvýkrát prekročia jej brány 2. septembra 2022. 

          • Plavecký výcvik

          • V dňoch 4. až 8. apríla absolvovali žiaci všetkých ročníkov základný plavecký výcvik. Prvýkrát sme výcvik absolvovali v Mestskej plavárni Tvrdošín. Deťom sa venovali traja inštruktori plávania. Rozdelení boli do troch skupín podľa plaveckých schopností. Po dvoch pandemických rokoch, keď sme na plaváreň nechodili, sa deti z vody veľmi tešili a v priebehu týždňa robili výrazné plavecké pokroky. V piatok si aj zasúťažili. Medzi chlapcami boli najlepší: Peter Kabáč, Matúš Števuliak  a Marek Lieskovský. Z dievčat plávali najrýchlejšie: Janka Ďubašíková, Kristína Figurová a Viktória Janigová. 

          • Marec - mesiac kníh

          • Čítanie kníh podporuje takmer všetky oblasti myslenia. Ľudia, ktorí čítajú, majú vyššiu inteligenciu a všeobecné vedomosti než tí, ktorí nečítajú. Čítanie rozširuje slovnú zásobu, zlepšuje pamäť, trénuje sústredenie, vzdeláva... Venovať sa čítaniu nikdy nie je strata času. V marci prebiehal v našej škole mesiac čítania, keď pani učiteľky čítali z kníh každý deň aspoň 10 minút. Deti pri čítaní relaxovali, počúvali, dozvedali sa nové príbehy. Každá trieda si vybrala svoju knihu, ktorú si čítala. 

          • Šaliansky Maťko - okresné kolo

          • Naše úspechy v recitačných súťažiach pribúdajú. Patrí k nim aj okresné kolo v prednese povestí Šaliansky Maťko, ktoré bolo 4. apríla v Tvrdošíne.  V prvej kategórii nás reprezentoval tretiak Tomáš Viktor, ktorý sa v okresnom kole umiestnil na krásnom 2. mieste. V druhej kategórii súťažila za našu školu štvrtáčka Marianna Špulierová, ktorá sa stala víťazkou okresného kola a bude nás reprezentovať aj v krajskom kole. Obidvom súťažiacim srdečne blahoželáme a prajeme im ešte veľa literárnych úspechov, ale najmä to, aby im všetky literárne zážitky prinášali radosť. 

          • Úspešné okresné kolo

          • Sme hrdí na to, že už niekoľko rokov sa nám darí v okresných recitačných súťažiach a inak to nebolo ani v pondelok 28. marca, kedy nám urobila veľkú radosť naša štvráčka MARIANKA ŠPULIEROVÁ, ktorá sa v okresnom kole súťaže HVIEZDOSLAVOV KUBÍN umiestnila na 1. mieste a postúpila do krajského kola. Marianke blahoželáme a ďakujeme aj p. uč. Maďarovej, ktorá ju pripravuje. 

        • EKO divadielko
          • EKO divadielko

          • Utorok 29. marca sme začali veselo a príjemne, pretože sme po dlhej prestávke v škole privítali návštevu. Na motívy knihy A.S. Exupéryho Malý princ si prostredníctvom veselého divadielka deti z materskej aj základnej školy zopakovali základné zásady separovania a recyklácie odpadov. Divadielko bolo oživené veselými piesňami s témou recyklovania a nechýbala ani praktická časť, v ktorej si všetky deti vyskúšali, či dokážu odpad správne triediť. 

          • 2% dane

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces v škole darovaním 2% z dane!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, akou je aj naše Občianske združenie ČIMO. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

            Finančné prostriedky budú použité na:

            • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
            • skvalitnenie vybavenia školy

            Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, pripravili sme pre Vás stručný návod, ako na to.

             

            Ako postupovať

             Ste zamestnanec a ročné zúčtovanie dane za Vás robí zamestnávateľ?

             Podávate si daňové priznanie sami?

             Postup pre právnické osoby

          • Svetový DEŇ VODY

          • Aktuálnosť a význam Svetového dňa vody je daná aj skutočnosťou, že na svete viac ako dve miliardy ľudí trpí nedostatkom pitnej vody, nemá prístup k vode. Témou Svetového dňa vody 2022 je „Podzemná voda“. V našej škole sa téme vody venujeme pravidelne a dlhodobo. 22. marec bol dňom, kedy sa voda stala témou dňa a žiaci, spolu so svojimi vyučujúcimi, robili s vodou rôzne pokusy, súťaže, čítali si zaujímavosti a fakty o vode, voda bola prítomná v príkladoch z matematiky,  o vode sa rozprávali na anglickom jazyku a súčasťou dňa boli aj rôzne tvorivé činnosti s témou vody. 

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Čimhová
      • 0911945022
      • ZŠ: 043 5384 253, 0911 945 022 MŠ: 043 5384 253, 0911 945 022
      • Čimhová 6, 02712 027 12 Čimhová Slovakia
      • 37810197
      • 2021646308
      • Mgr. Marianna Dreveňáková
      • www.zscimhova.edupage.org
      • www.slovensko.sk
      • Zodpovedná osoba za ochranu osobných údajov- BROS COMPUTING. s. r. o. e-mail: brosland@brosland.eu
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje