• Pytagoriáda - okresné kolo
          • Pytagoriáda - okresné kolo

          • 13. apríla sa naši tretiaci a štvrtáci zúčastnili okresného kola celoslovenskej matematickej súťaže Pytagoriáda. Úspešní riešitelia z triedneho kola postúpili do okresného kola, ktoré sa tento rok konalo  elektronickou formou. Zo šiestich žiakov boli štyria úspešní. Najväčšiu radosť nám urobil tretiak Dušan Lupták, ktorý sa  umiestnil na krásnom treťom mieste. Šikovným počtárom blahoželáme! 

          • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo

          • Druhého marca sme sa započúvali do umeleckého slova prostredníctvom ukážok poézie a prózy v podaní našich žiakov. V školskom kole recitačnej súťaže  sa  v kategórii poézie a prózy predstavilo spolu 16 recitátorov zo všetkých štyroch ročníkov. odborná porota zložená z učiteliek základnej školy si všetkých súťažiacich pozorne vypočula a rozhodla nasledovne:poézia - 1. miesto Janka Ďubašíková, 2. miesto Matúš Števuliak, próza - 1. miesto Marianna Špulierová, 2. miesto Ester Dudová, 3. miesto Tomáš Viktor a Václav ĎubašíkVšetci zúčastnení boli odmenení diplomom aj vecnými cenami. Výhercom blahoželáme.

             

        • Deň vody
          • Deň vody

          • 22.marca si milióny ľudí na celom svete pripomínajú sviatok Svetové ho dňa vody. Jednou zo základných potrieb je voda. Napriek tomu, že celkové zásoby vody sa vďaka kolobehu vody v prírode javia ako nevyčerpateľné, závisia od regionálneho členenia a potenciálneho znečistenia- preto musí byť jednou z priorít ľudstva ochrana vodných zdrojov a udržateľnosť vodné cyklu. Svetový deň vody má za úlohu pripomenúť všetkým mimoriadnu dôležitosť vody pre zachovanie životného prostredia a rozvoj ľudskej spoločnosti. V škole sme sa venovali vode vo všetkých ročníkoch a na všetkých vyučovacích hodinách. Prezentácie, hry, kvízy, rozprávky, pojmové mapy, pracovné listy, pokusy aj ochutnávka vody - to všetko pripravili vyučujúce pre žiakov, aby si spoločne uvedomovali význam vody. Voda sa objavovala aj v matematických úlohách, v príbehoch a vetách na slovenskom jazyku, nechýbali piesne o vode. Veríme, že sme našim tematickým dňom prispeli, aspoň malou kvapkou, k ochrane životného prostredia.  

          • Jarná škola

          • Keďže sme kvôli zlej epidemiologickej situácii boli celý január doma a vyučovanie prebiehalo len dištančne, využili sme možnosť otvoriť počas jarných prázdnin JARNÚ ŠKOLU. Prihlásilo sa 20 detí, pravidelne ju počas týždňa navštevovalo priemerne 16 detí. Celý týždeň si žiaci hravou formou precvičovali už nadobudnuté vedomosti z matematiky aj slovenčiny. preskúmali rozličné prírodné zákonitosti pomocou zaujímavých pokusov, dramatizovali rozprávky, dozvedeli sa niečo aj o tradičných oravských remeslách. Jarná škola sa páčila deťom, pani učiteľkám aj rodičom. V piatok mali všetci veľa pekných spomienok a domov odchádzali s úsmevom. 

        • Všetkovedko
          • Všetkovedko

          • Všetkovedko je súťaž, v ktorej sú otázky zo všetkých oblastí, s ktorými  sa deti doteraz stretli – prvouka, prírodoveda, vlastiveda, slovenský jazyk a literatúra, matematika, anglický jazyk, hudobná výchova, výtvarná výchova, informatická výchova, dopravná výchova. Zúčastniť sa môžu deti z celého Slovenska. Z našej školy sa prihlásilo 10 žiakov. V 12. ročníku súťaže sa najviac darilo štvrtáčke Agátke Števuliakovej, ktorá sa zaradila medzi 30 % najúspešnejších riešiteľov a získala titul a diplom VŠETKOVEDKO aj peknú cenu. Okrem toho bola aj najúspešnejšou súťažiacou školy a získala titul VŠETKOVEDKO ŠKOLY. Výborným súťažiacim bol aj druhák Dávidko Ťapaj. Podobne ako Agátka, aj on získal diplom VŠETKOVEDKO aj peknú cenu. Ostatní zúčastnení žiaci získali diplom VŠETKOVEDKO UČEŇ.

          • Oznam - nástup od 22.2.2021

          • Vážení rodičia,

            od pondelka 22. februára po jarných prázdninách,opäť potrebujú všetky deti pri nástupe do materskej aj základnej školy  vyhlásenie o bezinfekčnosti, v ktorom, okrem iného,  potvrdí jeden z rodičov, že má negatívny test na Covid -19 nie starší ako sedem dní. Stále je možnosť podávať vyhlásenia elektronicky cez edupage, ale aj písomne - vtedy tlačivo odovzdáte pri vstupe do školy. 

            Prajem Vám príjemný zvyšok jarných prázdnin.

            Marianna Dreveńáková, R.Š.

             

          • Karneval

          • Posledný deň pred jarnými prázdninami sme si osladili výbornými šiškami, ktoré sú každoročnou súčasťou nášho karnevalu. Aj keď bol tohtoročný karneval trochu iný, pretože si ho každá trieda organizovala samostatne, vôbec nebol horší. Deti boli od rána oblečené v maskách a v triedach  sa spoločne zabávali pri najrôznejších aktivitách, ktoré boli zábavné, veselé aj poučné. Všetky masky boli krásne a preto boli rovnako aj odmenené. Mamičky z Rady rodičov pri ZŠ s MŠ Čimhová sa postarali o pekné darčeky. Deti dostali karty aj rúško. Pomohli nám aj tety kuchárky a teta školníčka, ktoré sa postarali o šišky a čaj. Ďakujeme všetkým rodičom, že pre deti pripravili  masky,  aj keď sú zaneprázdnení a požičovne masiek nefungovali. 

          • Zber mobilov - vyhodnotenie

          • Minulý rok sme sa už druhýkrát zapojili do zberovej akcie Zbieram, zbieraš, zbierame, ktorú vyhlásili Recyklohry v spolupráci so spoločnosťou Orange. Súťaž bola vyhlásená na podporu a propagáciu zberu starých mobilných telefónov. Ďakujeme všetkým, ktorí pomáhali našim žiakom Recykláčom konať dobro v prospech životného prostredia. Vyzbierali 127 mobilov. Najviac sa darilo vlaňajším prvákom, dnes už druháci. Dvaja z nich boli aj odmenení. M. Garbiar nazbieral 61 mobilov a získal tablet. Matejko Janiga nazbieral 44 mobilov a odmenou mu za to bola pekná kniha. 

          • Otváranie škôl

          • Vážení rodičia!

            Od pondelka 8.2.2021 sa opäť otvárajú materské a základné školy - 1. stupeň. Podmienkou vstupu dieťaťa do MŠ aj ZŠ bude negatívny test zákonného zástupcu, ktorý potvrdíte v čestnom vyhlásení. Otvorený bude aj školský klub detí a školská jedáleň.

             Rozhodnutie_ministra(1).pdf

          • Polročné hodnotenie

          • Vážení rodičia! Vzhľadom na súčasnú situáciu budeme žiakom posielať výpisy polročného hodnotenia elektronicky cez edupage. Prváci sú podľa pokynov ministerstva školstva hodnotení slovne. Ostatní žiaci sú hodnotení známkou s výnimkou telesnej výchovy. Keďže sme nemohli plniť učebné osnovy v plnom rozsahu, všetci žiaci sú z telesnej výchovy hodnotení: absolvoval. Všetkým Vám celý pedagogický kolektív ďakuje za spoluprácu počas prezenčného aj dištančného vzdelávania v 1. polroku šk. roka 2020/2021. Veríme, že sa s Vami aj so žiakmi budeme môcť čoskoro stretávať v škole. Zatiaľ Vám prajeme veľa zdravia, síl a trpezlivosti. V prípade akýchkoľvek otázok sa obráťte na triedne učiteľky alebo riaditeľku školy. Mgr. Marianna Dreveňáková

          • Oznam

          • Od 18. 1. 2021 pokračujú žiaci v dištančnej výučbe do odvolania. Podrobné informácie dostanete prostredníctvom triednych učiteliek. Sledujte, prosím, správy na edupage.

          • Oznam

          • Milí rodičia, od 11.1. do 18.1. prechádza škola na dištančné vzdelávanie. V pondelok zadajú vyučujúci úlohy na celý týždeň. V utorok, stredu a vo štvrtok budú prebiehať dobrovoľné konzultácie cez Zoom. Prihlásia sa len žiaci, ktorí môžu a nebude Vám to v rodine spôsobovať žiadne technické alebo organizačné problémy. Počas konzultácii sa nebude preberať nové učivo, pani učiteľky budú žiakom pomáhať, opakovať a precvičovať už prebraté učivo. Konzultácie budú prebiehať v čase:  - od 9,00 do 9,40, -  od 10,00 do 10,40,  -  od 11,00 do 11,40. Piatok bude vyhradený na individuálnu prácu, dokončenie domácich úloh, prípravu do školy. Podrobnejšie Vás budú ešte informovať triedne učiteľky. rozhodnutie_ministra.pdf​​​​​​​


        • Pečenie medovníkov
          • Pečenie medovníkov

          • V pondelok 14. decembra sa celé dopoludnie niesla školou vôňa medovníkov. Piekli všetky deti od najmenších škôlkarov až po štvrtákov. Zapájali sa chlapci aj dievčatá, pomáhali pani učiteľkyaj teta školníčka. Medovníky sa vydarili, sú chutné aj pekné, deti vykrajovali najrôznejšie zaujímavé tvary. Vôňa medovníkov a tichý zvuk kolied nám každoročne spríjemňujú jeden z predvianočných dní, ktoré majú osobitú atmosféru.

        • Mikuláš
          • Mikuláš

          • V pondelok 7. decembra sme medzi nami privítali sv. Mikuláša. Najskôr potešil svojou prítomnosťou najmenšie deti v materskej škole. Deti mu zaspievali, povedali básničky, ale zároveň netrpezlivo čakali na darčeky, ktoré im sv.Mikuláš doniesol. Väčšina z detí bola smelá, porozprávali sa s Mikulášom, prestavili sa.Školáci tiež sv. Mikulášovi zarecitovali aj zaspievali a tak ako každý rok, aj teraz mu sľúbili, že budú celý rok rodičov aj pani učiteľky poslúchať. 

          • Mikulášske predstavenie

          • Mikulášske predstavenie sme sledovali prostredníctvom youtube kanálu. Deti mali možnosť stretnúť sa s veveričkou Federikou, macom Lacom a Yeti Jonanátom a plne užiť si skvelú  mikulášsku atmosféru divadelného predstavenia. Veverička Frederika, Yetty Jonatán a Laco Maco sú nerozluční kamaráti. Spojilo ich nie jedno dobrodružstvo. Naučili Jonatána spievať, aby na čarodejníckej škole neprepadol zo spevu. Minulý rok ich skoro zavalil veľký mikulášsky balíček, ale nakoniec všetko dobre dopadlo. Aj napriek súčasnej situácii sme vďační za možnosť ponúknuť deťom umelecký zážitok z divadelného predstavenia. Osobný kontakt s hercami v divadle sa nedá ničím nahradiť, ale aj toto bola možnosť, ako aspoň sčasti vyplniť  medzeru, ktorá nám vzniká. 

        • Šarkaniáda
          • Šarkaniáda

          • Máme radi prírodu, učíme deti ako ju chrániť a neznečisťovať. Medzi environmentálne aktivity v našej škole neodmysliteľne patrí Šarkaniáda, ktorú každoročne vyhlasuje koordinátorka pre environmentálnu výchovu p. uč. Maďarová. Šarkany, ktoré vyrábajú deti v MŠ aj žiaci v škole sú vyrobené z eko materiálov. Deti sa učia ako môžu využiť materiál, ktorý je určený na vyhodenie. Tento rok tvorili šarkany spoločne s pani učiteľkami v triedach a všetci si za krásnych šarkanov vyslúžili malú sladkú odmenu. 

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Čimhová
      • 0911945022
      • ZŠ: 043 5384 253, 0911 945 022 MŠ: 043 5384 253, 0911 945 022
      • Čimhová 6, 02712 027 12 Čimhová Slovakia
      • 37810197
      • 2021646308
      • Mgr. Marianna Dreveňáková
      • www.zscimhova.edupage.org
      • www.slovensko.sk
      • Zodpovedná osoba za ochranu osobných údajov- BROS COMPUTING. s. r. o. e-mail: brosland@brosland.eu
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje