• Súťažíme v jazykoch s WocaBee

          • Naša škola sa zapojila do piateho ročníka inovatívnej súťaže pre školy s názvom Jazykový WocaBee šampionát.Súťaž prebieha pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a súťaží sa online v aplikácii na učenie slovíčok - WocaBee (čít. "vokebí").

            Žiaci sa v aplikácii učia novú slovnú zásobu vrátane výslovnosti moderným a veľmi efektívnym spôsobom.V súťaži sa hodnotí usilovnosť žiakov v učení cudzích jazykov, meraná počtom bodov získaných za precvičovanie slovíčok.Čím viac žiaci precvičujú, tým viac bodov (za správne odpovede) získajú a viac sa aj naučia.Každá trieda súťaží ako tím, takže v jazykoch sa zlepšujú skutočne všetci žiaci a slovíčka sa naučia vrátane správnej výslovnosti.Aplikácia navyše pracuje s každým žiakom individuálne za pomoci umelej inteligencie a žiaci si ju môžu spustiť na mobile, tablete či počítači.

            Triedy aktuálne súťažia v okresnom kole šampionátu, v ktorom môžu získať zaujímavé ceny nielen pre seba,ale aj pre vyučujúcich a pre našu školu.Súťažíme aj o príspevok na modernizáciu škôl v hodnote 6 000 €.Všetky informácie o súťaži, ako aj jej priebežné výsledky sú k dispozícii na:

            www.wocabee.app/sutaz

            Tou najdôležitejšou výhrou však bude zlepšenie jazykových vedomostí našich žiakov a ich motivácia k učeniu jazykov, ktoré sú v dnešnej dobe mimoriadne dôležité.Sme veľmi radi, že na našej škole dávame priestor moderným technológiám a učíme cudzie jazyky inovatívnym spôsobom, ktorý žiakov baví a prináša im skutočné výsledky!Držíme im v súťaži palce!

          • Deň tradičných remesiel

          • Piatkové dopoludnie 20. októbra sme mali v našej ZŠ s MŠ vzácnu návštevu. Tradičné remeslá nám prišli ukázať ľudia, ktorí im rozumejú, pamätajú si ich, ale aj tí, ktorí ich dodnes udržiavajú a šíria medzi ľudí. V každej triede materskej a základnej školy nás čakalo jedno remeslo. Každý, kto do triedy prišiel, mohol sa zapojiť, niečo si vyskúšať, alebo len tak so záujmom pozorovať, počúvať. Pozvanie na túto akciu prijali aj rodičia, starí rodičia, alebo iní rodinní príslušníci našich detí a žiakov. Veľké poďakovanie za ochotu a trpezlivosť vyjadrujeme hosťom: p. Hubjakovej zo Suchej Hory, ktorá sa s nami podelila o svoje skúsenosti s výrobou tradičných goralských krojov, p. A. Šálkovi, ktorý nám s nadšením a veľkým umom porozprával o včelárstve a poľovníctve, p. V. Števuliakovej, ktorá si s nami trpezlivo maľovala kraslice. Pán P. Jendrášek s manželkou naučili deti pliesť korbáče z kože a kožu zdobiť. S p. A. Medveckou sme si vyskúšali aké máme šikovné ruky pri práci s vlnou a tety Ž. Šefčíková,. I.Ondríková a M. Kovaľáková učili všetkých prítomných párať perie a neúnavne rozprávali, čo všetko páračky prinášali, opisovali veselé aj vážne chvíle z minulosti. Ďakujeme p. uč. Loffajovej, ktorá zastupovala OZ Čimo a napiekla tradičné sladké a slané cuketové koláče. O občerstvenie  sa ďalej postarali všetci pedagógovia školy a  teta školníčka. Všetci ste boli skvelí a prispeli ste k peknej atmosfére piatkového dopoludnia v ZŠ s MŠ Čimhová. 

          • Danka a Janka

          • Aj napriek chladnému počasiu bolo v utorok 17.10. ráno  v našej ZŠ s MŠ veselo. Zažili sme príjemné chvíle a zaspomínali sme si na detské časy aj vďaka divadelnému predstaveniu Danka a Janka z Divadla na Predmestí zo Spišskej Novej Vsi. Milé divadielko o známych sestričkách naše deti z MŠ aj žiakov zo ZŠ poriadne roztancovalo a vtipné rozhovory ich pobavili.  Rozprávka bola plná veselých chytľavých pesničiek, pri ktorých si tí najmenší  zaspievali a zatancovali. Danka a Janka sú sestričky dvojčence a sú celkom rovnaké. Danka je ako Janka a Janka ako Danka. Sú také rovnaké, že keď sa Janka pozrie do zrkadla, nie je si istá, či vidí seba alebo sestru Danku. A keď sa Danka pozrie na Janku, nevie naisto, či vidí sestru alebo seba v zrkadle. Všetečné dvojbodky sa stále škriepili, ale keď treba, vedeli ťahať za jeden povraz.

          • Deň zvierat

          • 4. október bol ustanovený za Svetový deň zvierat - World Animal DayOd tridsiatych rokov každoročne pripravujú organizácie i jednotlivci podujatia, ktorými sa snažia naplniť poslanie WAD, ktorými sú: oslava života zvierat v každej podobe,oslava vzťahu medzi ľudstvom a ríšou zvierat,pripomínanie si a zdôraznenie nezastupiteľnej úlohy, ktorú hrajú zvieratá v našom živote - od poskytovania potravy, cez úlohu spoločníka, pomocníka a podporovateľa, prinášajúceho do nášho života pocit, že zázraky sa ešte dejú, uvedomenie si mnohorakého spôsobu, akým zvieratá obohacujú náš život a vyjadrenie vďaky, ktorá im za to náleží. V našej škole sme tento deň oslávili v piatok 6., októbra, kedy nám robili obľúbené domáce zvieratá našich žiakov spoločnosť na prvých dvoch vyučovacích hodinách. Spoločne sme si ich poobzerali, ale zároveň sme sa veľa dozvedeli o tom, akú vyžadujú starostlivosť a čo majú radi. 

          • ARAKOVO

          • 29.09. 2023 sme mali v škole vzácnu návštevu - papagáje z Arakova v Martine. Deti, ale aj my dospelí sme mali možnosť dostať sa do priameho a osobného kontaktu s najrôznejšími exotickými vtákmi. Papagáje si tí odvážnejší mohli vziať na ruku, pohladkať, odfotiť sa s nimi a tiež ich kŕmiť. Každý papagáj mal svoje meno a svoju osobnosť. Pani ošetrovateľky nám ich všetkých s radosťou predstavili, porozprávali o nich a my sme ich s nadšením obdivovali. Medzi papagájmi bola aj najväčšia ara na svete ARA HYACINTOVÁ.

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Čimhová
        • 0911945022
        • ZŠ: 043 5384 253, 0911 945 022 MŠ: 043 5384 253, 0911 945 022
        • Čimhová 6, 02712 027 12 Čimhová Slovakia
        • 37810197
        • 2021646308
        • Mgr. Marianna Dreveňáková
        • www.zscimhova.edupage.org
        • www.slovensko.sk
        • Zodpovedná osoba za ochranu osobných údajov- BROS COMPUTING. s. r. o. e-mail: brosland@brosland.eu
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje