• Bubnovačka

          • Bubnovačka, alebo Aby bolo deti počuť je akcia, ktorú už tretí rok organizuje Centrum Slniečko, n.o., člen Koalície pre deti Slovenska pri  príležitosti  Svetového dňa detí a výročia schválenia Dohovoru o právach dieťaťa. Zapájajú sa deti z celého Slovenska   a naše deti  majú z tejto akcie veľkú radosť - počuť nás určite bolo. všetky varešky, paličky, bubienky, krabičky, misky aj fľašky vytvárali na školskom dvore  veľký hluk, ktorý sme podporili spoločnými rytmickými cvičeniami. 

             

          • Tekvicové dopoludnie so starými rodičmi

          • Október je mesiacom úcty k starším. V našej škole sme si babky a dedkov pozvali medzi seba a zapojili sme ich do tekvicového vytvárania. Čo sme vytvárali? Dobrotky a maškrty,  na ktoré pridáme aj recepty.Okrem tekvíc sme použili jabĺčka a aj zeleninku. Tvorivé dielne sa niesli v duchu jesene - prváci vytvárali obrazy zo suchých listov, druháci zhotovili Pani Jeseň, tretiaci vyzdobovali minitekvičky a štvrtáci piekli. V materskej škole vytvárala prvá trieda kytičky zo suchých listov a druhá trieda vyvárala a vypekala, aby bolo pre všetkých dosť. Starí  rodičia usilovne pomáhali, zapájali sa do všetkých činností a boli svojim vnúčatkám nablízku. Nakoniec sme sa všetci spoločne pohostili, zaspievali sme si, deti z materskej školy aj zarecitovali a zahrali pre starkých peknú hru. Celé dopoludnie sa nieslo v znamení spontánnosti, tvorivosti a aktivity. 

          • Výchovný koncert

          • Hudobná agentúra Valentína Čekovského pripravila pre deti a mládež výchovný koncert zameraný na finančnú gramotnosť. Koncert sa konal v Kine Javor v Tvrdošíne . Naši žiaci sa tu stretli so žiakmi z okolitých škôl a spolu sa zabávali na rockovo ladených piesňach z tvorby slovenských aj svetových autorov. Nechýbali ani autorské piesne pre deti z dielne V. Čekovského. Pomedzi hudbu sa deti dozvedeli  základné informácie z finančnej gramotnosti - niečo už vedeli, s niečím sa ešte len stretnú, každá nová skúsenosť je pre nás všetkých zaujímavá. Piesne, ktoré odzneli na koncerte, si môžete vypočuť aj doma /http://clakson.sk/pesnicky-rozpravky-pre-deti/

          • Medový festival

          • Spolok včelárov Slovenska so sídlom v Trstenej poriadal už desiaty ročník Slovenského medového festivalu  v Trstenej. Jeho základným cieľom bola propagácia včelárstva, včelích produktov a včely medonosnej. V kinosále urobila deťom pútavú prezentáciu zo života včiel pani Olšavská z Regionálneho spolku včelárov Slovenska Nová Ľubovňa. Po prednáške si deti mohli prezrieť vo výstavnej miestnosti rôzne pomôcky, ktoré využívajú včelári pri svojej práci a nechýbala ani ochutnávka veľkého množstva medov, ktoré deťom veľmi chutili. 

          • Do školy na bicykli

          • Bicykel je zábavný a zdravý spôsob ako sa dieťa môže dopraviť do školy a preto aj tento rok sme sa zapojili do celoslovenského projektu Do školy na bicykli. Kampaň projektu bola vyhlásená národným cyklokoordinátorom pod záštitou ministra dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR. Prebiehal od 19. 09. do 30. 09. 2016. Deti sa mohli do školy dopraviť na bicykli alebo na kolobežke. Počas týchto dní prišlo do školy na bicykli celkovo 177 detí a všetci vieme, že tento počet bol nepriaznivo ovplyvnený počasím, ktoré nás všetkých zaskočilo. 

          • Biela pastelka

          • V piatok sme opäť pomáhali - každoročne sa zapájame do zbierky, ktorá je určená slabozrakým a nevidiacim spoluobčanom. S pani Helenkou Fukasovou tvorili hliadku naši štvrtáci: Peťko Čakloš, Sárka  Fukasová  a Barborka Dudová. Podľa ich slov bola zbierka vydarená a všetci máme dobrý pocit z toho, že sme aj my svojou troškou pomohli tým, ktorí to potrebujú. Ďakujeme všetkým, ktorí prispeli.

          • Didaktické hry v prírode

          • Po voľnom štvrtku sa žiaci vrátili do školy, ale piatkové vyučovanie prebiehalo netradične. Najskôr sa spoločne vo svojich triedach všetci venovali dopravnej téme - zamerali sa na pravidlá bezpečnosti. Keď už bolo slniečko vyššie, vybrali sa spolu do prírody, kde si cestou vyskúšali letecký poplach,  nosenie raneného, ale aj sa spolu zahrali. V prírode nezaháľali a venovali sa pozorovaniu a  poznávaniu lesných plodov, určovali svetové strany - podľa machu , podľa konárov na stromoch,  podľa mraveniska aj podľa tieňa. Deti sa presvedčili, že šišky sú perfektným nástrojom na hádzanie do cieľa - všetkým sa aktivity v prírode páčili, priniesli im zábavu aj poučenie. 

          • Začiatok školského roka 2016/2017

          • Detský smiech aj plač, vôňa kuchyne a ruch  v škole boli neklamným znakom toho, že školský rok 2016/2017  je od dnešného dňa v plnom prúde. Ako povedal pán farár, všetko by sme mali začínať aj končiť  modlitbou. Aj tento školský rok sme začali svätou omšou. Po nej bol slávnostný program spojený s privítaním prvákov v škole. Všetci žiaci boli nedočkaví - tešili sa na prvé chvíle vo svojich triedach  so svojimi spolužiakmi a triednymi učiteľkami. Najviac očakávaní mali určite prváci, ktorí začali školský rok vo vynovenej triede, ktorú pre nich aj pani učiteľka pekne pripravila. 

            Všetkým  deťom, žiakom a zamestnancom školy prajem úspešný  školský rok plný pozitívnych zážitkov a skúseností. 

          • Koniec šk. roka 2015/2016

          • Svätá omša, slávnostný program v škole spojený s odmeňovaním , rozlúčka štvrtákov, odovzdávanie vysvedčení - to bol program posledného dňa v škole. Trocha nostalgie a veľa radosti pred prázdninami si odniesol so sebou asi každý žiačik domov. So želaním pekných prázdnin sa s Vami v tomto školskom roku lúčime. 

        • Každá kvapka sa počíta
          • Každá kvapka sa počíta

            • Zapojili sme sa do súťaže v zbere použitého kuchynského oleja a deti, ktoré počas roka do školy  olej nosili, boli dnes milo prekvapené. Zástupkyňa firmy Trafin Oil  nechala pre všetkých zapojených veľmi pekné vecné odmeny. V okrese Tvrdošín sme sa umiestnili na peknom druhom mieste. Budúci rok súťaž pokračuje, tak Vám pripomíname, aby ste použitý olej určite nevyhadzovali. 
          • Ako sa vyvarovať úrazom počas prázdnin

          • Prázdniny sú pre deti najkrajším obdobím roka, ale  práve vtedy  dochádza k mnohým úrazom. Pani učiteľka Loffajová pripravila pre všetkých škôlkarov aj školákov praktické ukážky možných zranení - namaskovala zopár štvrtákov - a na týchto ukážkach sa spoločne učili poskytovať prvú pomoc. Veríme, že žiadne úrazy počas prázdnin riešiť nebudete, ale prevencia je veľmi dôležitá. 

          • Rozlúčka s predškolákmi

          • Budúci školáci sa rozlúčili s materskou školou dôstojne, ako sa na absolventov predprimárneho vzdelávania patrí. Pani učiteľky vyobliekali svojich predškolákov do talárov a slávnostná rozlúčka sa mohla začať. Privítanie hostí vystriedalo predstavenie absolventov. Po krátkom programe odovzdali pani starostka s pani riaditeľkou deťom osvedčenia aj pochvalné listy, nechýbali darčeky a rozlúčka bola korunovaná poďakovaniami pani učiteľkám zo strany detí aj rodičov. Potom už nič nebránilo tomu, aby sa všetci pohostili na torte, ktorá bola tejto príležitosti venovaná. 

          • Čimnoviny

          • Najnovšie číslo školského časopisu  si môžete prečítať aj na našej stránke. Nájdete ho v sekcii Čimnoviny s názvom Cimnoviny 4/2016.

          • Atletický štvorboj - okresné kolo.

          • Už trinástykrát sme boli usporiadateľmi okresného kola atletickej súťaže pre žiakov prvého stupňa. Veterné počasie neodradilo malých atlétov od súťaženia a športovali z plných síl. Našu školu reprezentovali P. Maniak z 1.A, Veronika Babinská zo 4.A a Gregor Šimaľa z 3. A. Peťko Maniak si vybojoval krásne 2. miesto. Diplomy prišla športovcom z celého okresu odovzdať p. starostka Daniela Tretinová.

          • Exkurzie

          • Utorok, 14. júna sme celé dopoludnie venovali exkurziám. A nebolo toho málo. najprv sme sa spojovými autobusmi odviezli do Trstenej, kde sme sa v dvoch skupinách vystriedali v keramickej dielni u p. Ľ. Hoľmu a v mestskej knižnici. Keramická dielňa nám dala možnosť vyskúšať svoje praktické zručnosti a v knižnici sme si overili svoje vedomosti a našli veľa ďalších možností na čítanie. Nasledovalo opäť cestovanie - teraz do Tvrdošína. Galéria Márie Medveckej už dlhé roky láka návštevníkov svojou zaujímavou expozíciou z diel oravskej umelkyne. Aj keď sú naši žiaci ešte malí, umenie a pekné obrazy vedia oceniť.  Z galérie sme sa , opäť autobusom, vrátili domov. 

          • MDD

          • Medzinárodný deň detí sme oslávili trocha inak ako  minulé roky. Ráno o pol siedmej sme sa začali zhromažďovať pred školou. Žiaci školy, ale aj deti materskej školy sa rozlúčili pred autobusom s rodičmi a cestovali sme do Žiliny. V bábkovom divadle nás už netrpezlivo čakali, všetkých pekne usadili a predstavenie Peter Pan sa mohlo začať. Výkony hercov, hudba, kulisy svetelné efekty - všetko bolo naozaj profesionálne a aj naši maličkí škôlkari  to oceňovali spontánnym potleskom. Po divadle sme sa na krátko zastavili v Tescu a potom už hurá do Starej Bystrice, kde sme chceli o 12,00 vidieť ako pracuje orloj. Stihli sme to presne na minútku, takže deti videli krásne sochy apoštolov, ktoré vytvoril ľudový rezbár z Tvrdošína, vypočuli si odborný výklad o orloji a nakúpili aj nejaké suveníry. Naša cesta pokračovala do Oravskej Lesnej - tu sme sa zastavili na zmrzlinu a pokračivali sme na Oravskú priehradu - deti si pozreli krátke ukážky jazdy rally autíčok na diaľkové ovládanie a tiež let vrtuľníka. Dážď nám neumožnil vidieť toho viac, ale po náročnom programe sme sa už všetci tešili na návrat do školy.

          • Zdatný žiak - obvodné kolo

          • V základnej škole v Hladovke prebiehalo tohtoročné obvodné kolo atletiky. Z každého ročníka nás reprezentovali dvaja žiaci - najzdatnejšie dievča a najzdatnejší chlapec ročníka. Najlepšie sa v Hladovke darilo Vaneske Šálkovej(1.A) - 2. miesto, Peťovi Maniakovi(1.A) - 2. miesto a VeronikeBabinskej(4.A) - 1. miesto. Tešíme sa , že Veronika nás bude reprezentovať v okresnom kole, ktoré organizujeme v našej škole 10. júna 2016. Týmto Vás zároveň na našu atletickú súťaž pozývame. Príďte povzbudiť najlepších športovcov  ročníkov 1.-4. z okresu Tvrdošín.

          • Beseda s lesníkom

          • Návštevy pracovníkov Odštepného závodu Námestovo v našej škole sú vždy zaujímavé a pre deti prínosné. Dnes medzi nás zavítal jeden z lesníkov pán Ing. Radoslav Roľko, ktorý deťom z materskej školy aj základnej školy porozprával o lese a lesnej zveri. Deti mali veľa poznatkov, živo sa zapájali do diskusie a tým si vyslúžili od pána Roľka pochvalu. Za odmenu dostali veľmi pekné pexeso so zvieratkami, s ktorým sa budú určite radi hrať a ešte sa aj o zvieratkách z lesa niečo naučia. 

          • Lúčime sa so Starou Myjavou

          • Predposledný deň bol opäť plný najrôznejších aktivít. Dnes sme s deťmi navštívili prírodné arborétum, učili sme sa v prírode, vyrábali sme obrázky z prírodnín. Okrem toho si podpisovali tričká a písali poďakovania personálu Fantázie. Popoludňajší program sa niesol v znamení klubov a po nich sa celá Fantázia zmenila na zónu podnikateľov. Deti   vymýšľali a ponúkali spolu s animátormi rôzne služby. Naši chlapci  podnikali v masérskej oblasti a dievčatá v kozmetickej. Večer bol opäť plný krásy - dnes  chlapčenskej. Volili sme mistra Fantázie. Benko Bandík sa stal, podobne ako včera Paťka, prvým vicemistrom. Posledným bodom dnešného programu bola večerná opekačka. Čaká nás posledná noc v Starej Myjave, zajtra sa už na Vás všetci tešíme. Predpokladaný príchod je približne o 15,00.

        • Stred týždňa v ŠVP
          • Stred týždňa v ŠVP

          • Dni nám utekajú jeden za druhým ani nevieme ako. Ten dnešný sme začali pyžamovou rozcvičkou. Raňajkami sme sa posilnili a hneď po nich začalo učenie - mučenie. Nechýbalo dopoludňajšie športovanie, pretože počasie nám prialo a celý deň sme mohli byť vonku. Popoludní prebiehali kluby, v ktorých si deti vyberali z najrôznejších aktivít - lezecká stena, jazda na koni, jazda na štvorkolke, streľba, maľovanie, rybolov, futbal...Obed aj večera nám  chutili, večer bol zaujímavý program - pred diskotékou prebehla súťaž krásy, v ktorej sa naša Paťka Vanková umiestnila na krásnom druhom mieste.  Máme sa dobre, nikto neochorel a nikto neplače. Posielame pozdravy a tešíme sa na zajtrajší zaujímavý program.

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Čimhová
      • 0911945022
      • ZŠ: 043 5384 253, 0911 945 022 MŠ: 043 5384 253, 0911 945 022
      • Čimhová 6, 02712 027 12 Čimhová Slovakia
      • 37810197
      • 2021646308
      • Mgr. Marianna Dreveňáková
      • www.zscimhova.edupage.org
      • www.slovensko.sk
      • Zodpovedná osoba za ochranu osobných údajov- BROS COMPUTING. s. r. o. e-mail: brosland@brosland.eu
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje