• Karneval
          • Karneval

          • V piatok 17.2. sa celá škola aj materská škola premenili na jednu veľkú rozprávkovú krajinu, v ktorej sa pohybovali bytosti rozprávkové aj nerozprávkové. Všetky sa spolu výborne zabávali, súťažili a dobre sa mali. O chutné šišky a čaj sa im v kuchyni postarali a rodičia pre všetkých pekné darčeky poslali. Rozprávka trvala celé dopoludnie, až kým nezazvonil zvonec a karnevalovej rozprávky bol koniec.

        • Rodičovský ples
          • Rodičovský ples

          • 11. februára sme organizovali rodičovský ples. Konal  sa v sále vo Vitanovej. Členky Rodičovskej rady pri ZŠ s MŠ Čimhová pod vedením p. Romany Polačekovej sa postarali o výbornú organizáciu plesu, za pomoc ďakujeme aj zamestnancom školy, obecným úradom v Čimhovej a vo Vitanovej, Rodičovskej rade pri ZŠ s MŠ Vitanová. O zábavu sa staral DJ Majkl. Veľká vďaka patrí všetkým sponzorom, ktorí sa nám postarali o veľmi bohatú tombolu. Ďakujeme všetkým hosťom, že prijali pozvanie a v hojnom počte sa na náš ples prišli zabaviť. 

        • Hry na snehu
          • Hry na snehu

          • Bohatú nádielku snehu si deti užívajú plnými dúškami. S pani učiteľkami chodia často na dvor aj na klzisko, aby sa venovali športovaniu a zábavným aktivitám na snehu. Stavali rôzne snehové sochy, ktoré si môžete pozrieť v galérii. 

        • Skupinové preventívne programy
          • Skupinové preventívne programy

          • V dňoch 3.2. a 10.2. 2023 prebiehali v našej škole skupinové programy pre žiakov všetkých štyroch ročníkov. Lektorkou bola Mgr. Denisa Šálková, sociálna pedagogička z Centra poradenstva a prevencie Tvrdošín. Prváci a druháci absolvovali program Emka to vie, ktorý je zameraný na rozvíjanie sociálneho správania a predchádzanie sociálnopatologických javov. Pre tretiakov a štvrtákov sme vybrali program s názvom Druhý krok na ceste k efektívnej komunikácii. Žiaci si v ňom prostredníctvom aktivít, hier a príbehov rozvíjali  svoje emocionálne a sociálne zručnosti. 

          • Šaliansky Maťko - 3. miesto v OK

          • V okresnom kole nás reprezentovali víťazi školského kola - Karolína Prídavková a Tomáš Viktor. Konalo sa 26. januára v Základnej škole Márie Medveckej v Tvrdošíne. Veľkú radosť nám urobilo 3. miesto Karolíny Prídavkovej. Blahoželáme jej aj pani učiteľke Števuliakovej, ktorá ju pripravovala. Obidvom účastníkom ďakujeme z peknú reprezentáciu školy. 

          • Šaliansky Maťko - školské kolo

          • V školskom kole prednesu slovenských povestí Šaliansky Maťko sme si vypočuli šiestich súťažiacich v dvoch kategóriách, ktorí sa umiestnili nasledovne: 1. kategória - 1. miesto - Karolína Prídavková, 2. miesto - Lucia Šálková, 3. miesto - Ema Dudová                                                                                                                                                                                                      2. kategória - 1. miesto - Tomáš Viktor, 2. miesto - Matúš Svorník, 3. miesto  - Viktória Janigová.                                                                                                                                    Všetkým zúčastneným blahoželáme a výhercom prajeme veľa šťastia v okresnom kole súťaže Šaliansky Maťko. 

             

          • Vystúpenie v Dome Charitas sv. Františka z Assisi

          • Vo štvrtok 12. januára si naši tretiaci spolu s triednou p. učiteľkou Števuliakovou dohodli stretnutie v Dome Charitas sv. Františka z Assisi v Trstenej. Naši tretiaci klientom koledovali, ale aj spievali ľudové piesne, aby im spríjemnili deň. Ďakujeme za vrelé privítanie p. riaditeľke Anne Parcovej aj ostatným zamestnancom. Cítili sme sa s nimi aj s klientmi Charity veľmi príjemne.

          • Stravné

          • OZNAM - zmena výšky stravného od 01.02.2023

               V zmysle VZN 1/2023 Vám oznamujeme, že od 01.02.2023 sa mení výška stravného nasledovne:

             

                  MŠ CD bez dotácie         48,00€                                              ZŠ bez dotácie            40,00€

                  MŠ CD s dotáciou         22,00€                                              ZŠ s dotáciou                 14,00€

                  MŠ PL bez dotácie           41,00€  

                  MŠ PL s dotáciou             15,00€

             

                  CD - celodenná strava

                  PL - poldenná strava

          • Vianočná besiedka

          • V piatok 16. decembra sme sa popoludní stretli pri vianočnom programe, ktorý pripravili deti základnej a materskej školy spolu so svojimi vyučujúcimi. Program bol pestrý, zábavný aj poučný. Veľa detí sa ho nemohlo zúčastniť, pretože práve ležali pre chrípku v posteliach, ale my všetci sme vedeli, že aj oni sa na vystúpenie pripravovali. Krásnu atmosféru ešte umocnili medovníčky, ktoré napiekli deti a ponúkali všetkých návštevníkov, rovnako aj malý vianočný darček, ktorý bol pre každého pripravený.

        • Pečenie medovníkov
          • Pečenie medovníkov

          • Pondelkové ráno 12. decembra bolo pre deti trochu netradičné, pretože škôlkari začínali svoj deň v jedálni, kde so svojimi pani učiteľkami piekli medovníčky. Podmanivá vôňa pečenia, vianočná hudba a dobrá nálada sprevádzali všetkých celé dopoludnie. Po škôlkaroch piekli svoje medovníky aj žiaci základnej školy. Medovníky sú vydarené a  pripravené na vianočnú besiedku aj na vianočné dopoludnie pre všetky deti. 

        • sv. Mikuláš
          • sv. Mikuláš

          • V utorok 6. decembra všetky deti v materskej aj v základnej škole od rána netrpezlivo očakávali príchod sv. Mikuláša. Mikuláš nesklamal a prišiel do školy medzi deti o 10. hodine spolu so svojimi pomocníkmi - anjelmi. Stretnutie bolo na chodbe na prízemí školy. Deti si pripravili so svojimi p. učiteľkami pre sv. Mikuláša pekný program plný piesní a básní. Mikuláš všetky deti odmenil a poďakoval za pekné privítanie.

             

          • Vianočné divadlo v Trstenej

          • Dňa 1.12. 2022 ZŠ s MŠ Čimhová odštartovala vianočné obdobie divadelným predstavením "Škriatkovsky dobré Vianoce" v Trstenej. Deťom priblížili deň Vianoc a jeho atmosféru traja škriatkovia - Fifo, Luna a Puko. Vtipnými akrobatickými kúskami nás zabávali počas celého vystúpenia. Deti mali možnosť si niektoré akrobatické kúsky aj  vyskúšať, z čoho mali najväčšiu radosť. Vystúpenie škriatkovia ukončili spoločným vyzdobením vianočného stromčeka a prianím pokojných sviatkov v našich rodinách.  

          • Bubnovačka

          • DETI TICHO PRED NÁSILÍM NEOCHRÁNI!

            S násilím sa môžeme vysporiadať len tak, že ho nebudeme bagatelizovať, prehliadať a vnímať ako niečo, čo sa nás predsa netýka. Práve preto od roku 2014 vždy v novembri sa organizuje celoslovenská Bubnovačka – „Aby bolo deti lepšie počuť!“. Podujatie, ktoré má symbolicky upozorniť na dôležitosť ochrany detí pred násilím a podporiť v spoločnosti tému včasnej prevencie.

            Myšlienka podujatia „Aby bolo deti lepšie počuť“ zaznie Slovenskom a Českom už v 9. ročníku 18. novembra 2022, v čase 10:00 – 11:00, aby sme pripomenuli, že Hlas detí je dôležitý! Patronát nad podujatím prevzala prezidentka SR Zuzana Čaputová a Klára Laurenčíková, splnomocnenkyňa vlády Českej republiky pre ľudské práva.

            Počas minulých rokov sa do podujatia zapojilo viac ako 132 000 detí a dospelých.

            Deviaty ročník Bubnovačky sme si ani my v škole opäť nenechali ujsť a z celej sily sme si všetci spolu zaspievali aj zabubnovali so všetkým, čo si deti doniesli,m alebo len tak našli vo svojom okolí. 

          • Maxík

          • Už druhý školský rok pracujú žiaci 4.A s časopisom Maxík. Celý si ho prečítajú a splnia zadané úlohy. V septembrovom čísle boli úspešní v redakčnej súťaži "MLADÝ PRAUNIK" a získali peknú knihu aj diplomy. 

        • Záložka do knihy spája školy
          • Záložka do knihy spája školy

          • Cieľom česko-slovenského projektu je nadviazanie kontaktov medzi českými a slovenskými základnými školami  a podpora čítania prostredníctvom výmeny záložiek do kníh. Žiaci zo Slovenskej republiky vytvoria záložku do knihy, na ktorej ľubovoľnou technikou stvárnia tému česko-slovenského projektu Môj literárny príbeh čaká na Tvoje prečítanie,a vymenia si ju so žiakmi z  pridelenej partnerskej školy z Českej republiky. Výmenu záložiek môžu školy využiť k nadviazaniu spolupráce, kontaktov alebo na poznávanie jazyka, literatúry, histórie, kultúry, regionálnych zvykov či života žiakov v Českej republike a zároveň aj ako prierezovú tému do Školského vzdelávacieho programu alebo ako súčasť školského projektu. Našou partnerskou školou bola v 13. ročníku Základní a materská škola Ústí. Spolupracovalo sa nám výborne. Naši žiaci dostali od žiakov z partnerskej školy pekné záložky aj knihy a časopisy o ich kraji. My sme našim kamarátom z Ústi tiež poslali záložky, ukaážky našich školských časopisov aj peknú knižku od Márie Ďuríčkovej -Danka a Janka. Navzájom sme si vymenili listy, v ktorých sa deti pozdravili a niečo o svojich školách napísali. Koordinátorkami projektu boli Mgr. Rychnovská a Mgr. Dreveňáková.

        • Súťažíme v jazykoch s WocaBee
          • Súťažíme v jazykoch s WocaBee

          • Naša škola sa v druhej polovici októbra zapojila do štvrtého ročníka inovatívnej súťaže pre školy Jazykový WocaBee šampionát. Súťaž prebieha pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a súťaží sa online v aplikácii na učenie slovíčok s názvom WocaBee.

            Žiaci sa v aplikácii učia novú slovnú zásobu vrátane výslovnosti moderným a veľmi efektívnym spôsobom.V súťaži sa hodnotí usilovnosť žiakov v učení cudzích jazykov, meraná počtom bodov získaných za precvičovanie slovíčok.Čím viac žiaci precvičujú, tým viac bodov (za správne odpovede) získajú a viac sa aj naučia. Každá trieda súťaží ako tím, takže v jazykoch sa zlepšujú skutočne všetci žiaci.

            Žiaci aktuálne súťažia v okresnom kole šampionátu, v ktorom môžu získať zaujímavé ceny a pre našu školu až 2 x 2000 EUR na modernizáciu vyučovania.Všetky informácie o súťaži, ako aj jej priebežné výsledky sú k dispozícii na www.wocabee.app/sutaz

            Tou najdôležitejšou výhrou však bude zlepšenie jazykových vedomostí našich žiakov a ich motivácia k učeniu jazykov, ktoré sú v dnešnej dobe mimoriadne dôležité. Sme veľmi radi, že aj na našej škole učíme cudzie jazyky inovatívnym spôsobom, ktorý prináša žiakom skutočné výsledky!Držíme im v súťaži palce!

        • SČK - prednáška o prvej pomoci
          • SČK - prednáška o prvej pomoci

          • Utorkové dopoludnie 25..10. sa nieslo v znamení malých záchranárov. Všetky deti od najmladších škôlkarov až po najstarších štvrtákov sa v dvoch cykloch zúčastnili prednášky, ktorá bola spojená s praktickými ukážkami základov prvej pomoci. Deti si pod vedením inštruktorky SČK v Dolnom Kubíne a jej asistentiek vyskúšali obväzovanie rany, použitie trojrohej šatky pri zlomeninách, prvú pomoc pri dusení, ale aj masáž srdca  a záklon hlavy. Zopakovali si všetky dôležité telefónne čísla, stabilizovanú polohu, zoznámili sa s defibrilátorom a jeho fungovaním. Veríme, že pravidelným školením a opakovaním základných záchranárskych zručností sa z nich stanú sebavedomí ľudia, ktorí budú schopní, v prípade potreby, podať plnohodnotnú prvú pomoc. 

          • Hudobný program

          • Dňa 18.10. sa deti z MŠ a žiaci prvého a druhého ročníka  zúčastnili výchovno- vzdelávacieho programu agentúry NOBBO. Program na tému "Moje telo" bol spracovaný hravou a modernou formou, o čom svedčilo aj nadšenie detí, ktoré sa ozývalo celou budovou školy. Deti mali možnosť zaspievať si a zatancovať na živú hudbu. Nechýbalo ani odpovedanie na otázky a sladké odmeny. Vďaka programu si  deti odniesli  nie len krásny zážitok, ale dozvedeli sa aj nové informácie. 

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Čimhová
      • 0911945022
      • ZŠ: 043 5384 253, 0911 945 022 MŠ: 043 5384 253, 0911 945 022
      • Čimhová 6, 02712 027 12 Čimhová Slovakia
      • 37810197
      • 2021646308
      • Mgr. Marianna Dreveňáková
      • www.zscimhova.edupage.org
      • www.slovensko.sk
      • Zodpovedná osoba za ochranu osobných údajov- BROS COMPUTING. s. r. o. e-mail: brosland@brosland.eu
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje