• Plavecký výcvik

          • Základný plavecký výcvik absolvovali žiaci všetkých štyroch ročníkov v dňoch od 17. do 21. 4. Plávali v Mestskej plavárni Tvrdošín pod vedením vyškolených inštruktorov plávania. Deti boli rozdelené do troch skupín podľa toho, aké majú plavecké zručnosti. Všetky tri skupiny postupovali počas piatich dní podľa plánu a v závere dosiahli všetci zúčastnení žiaci svoj vlastný výrazný pokrok. Ďakujeme inštruktorkám za odborný prístup aj trpezlivosť. Ďakujeme PS Urbár Čimhová za sponzorský dar. ktorým prispel deťom k úhrade dopravy na plaváreň. 

          • Deň Zeme

          • V roku 2023 je mottom osláv „Investujte do našej planéty“, ktoré pripomína, že každý z nás je zodpovedný za záchranu ľudstva pred klimatickou krízou – vlády, inštitúcie, biznis i jednotliví občania. v našej škole si dôležitosť záchrany planéty pripomíname celoročne rôznymi enviroprojektami, ale 22. apríl je dňom, kedy venujeme tejto téme mimoriadnu pozornosť. Plavecký výcvik nám neumožnil robiť pravidelné aktivity - čistenie okolia školy a obce, ale v priebehu prvej vyučovacej hodiny sa deti pod vedením p. učiteľky Maďarovej venovali téme ochrany životného prostredia aspoň v škole. 

          • DOD v ZŠ P. O. Hviezdoslava Trstená

          • Naši štvrtáci dostali pozvanie, aby navštívili ZŠ P. O. Hviezdoslava Trstená. V tomto školskom roku sa rozhodujú, ktorú školu si vyberú, aby v nej pokračovali v povinnej školskej dochádzke. Trstenská základná škola pre nich pripravila pútavú prehliadku plnú rôznych aktivít a prekvapení. Všetci dostali darčeky a okrom nich si odniesli množstvo zážitkov a plnú hlavu premýšľania. 

          • Zápis do 1. triedy

          • Pre budúcich prvákov bol 13. apríl v našej škole veľmi dôležitým, ale aj pekným dňom. V popoludňajších hodinách sa prišli v sprievode svojich rodičov zapísať do školy. V pekne pripravenej triede ich čakali pani učiteľky, ktoré sa s budúcimi prvákmi porozprávali, dali im zopár úloh, aby sa presvedčili, že deti sú šikovné a na školu pripravené. Prípravu zápisu mali na starosti pani učiteľky Viktorová a Gočalová, ktoré sa na deti veľmi tešili a zápis pripravili pútavo a nápadito. 

          • Veľkonočné pásmo

          • Deti z materskej školy si pripravili pásmo veľkonočných básní piesní a zvykov. V stredu ráno pásmo predviedli svojim starším kamarátom v škole. Spevom, vinšami, šibačkou aj oblievačkou nám všetkým vyčarili úsmevy na perách a skrášlili predprázdninový deň. Ďakujeme!

          • Marcové čítanie

          • V rámci mesiaca knihy organizujeme v škole rôzne aktivity, ktorými chceme podporiť záujem detí o knihy a čítanie. Tento rok to bolo spoločné čítanie knihy v rámci vyučovacej hodiny, štvrtáci chodili čítať škôlkarom, novinkou boli Kuboknihy - digitálna školská knižnica. Digitálna knižnica prináša klasické aj moderné tituly na zariadeniach, ktoré sú príťažlivé pre najmladšiu generáciu. S KUBO EDU si školáci osvojujú digitálne zručnosti bezpečne a okrem digitálnej gramotnosti si zlepšujú aj tú čitateľskú. Dočítania aj v ďalších mesiacoch, nielen v marci!

          • Pytagoriáda

          • Celoslovenská matematická súťaž, v ktorej si merajú sily žiaci jednotlivých ročníkov, bola aj tento rok súčasťou nášho programu. Najprv žiaci riešili úlohy školského kola, úspešní riešitelia postupujú do okresného kola. Postupujúcim sa stal  Dávid Ťapaj zo 4.A. V okresnom kole dosiahol výborné výsledky a umiestnil sa na krásnom 3. mieste. Za svoj výkon si zaslúži  veľkú pochvalu a ocenenie. 

          • DEŇ VODY

          •  22.marec je už tri desaťročia Svetovým dňom vody. Tohtoročná téma s názvom Urýchlená zmena upriamuje pozornosť na vyriešenie krízy nedostatku vody. Mať jednoducho k dispozícii pitnú vodu nie je samozrejmosť ani v 21. storočí. Každoročne si so žiakmi aj s deťmi v MŠ túto životodarnú tekutinu pripomíname. V stredu sme preto prišli do školy oblečení v modrej farbe, počas vyučovania sme si v triedach s deťmi pripomínali vodu v rôznych súťažiach, experimentoch, v pohybových aktivitách, ale aj v pracovných listoch a iných cvičeniach. Počas štvrtej vyučovacej hodiny sme si všetci spolu pozreli rôzne prezentácie, ktoré sa zaoberali dôležitosťou vody. Pani učiteľka Maďarová - koordinátorka ENV deťom priblížila jednotlivé snímky, rozprávala sa s nimi o vode, štvrtáci odprezentovali svoje vedomosti o vode a všetci spolu sme vytvorili kvapku vody. Aj v ŠKD  si deti urobili pár aktivít ku SVETOVÉMU DŇU VODY. Deti prelievali vodu z pohára do pohára lyžičkou. Lovili z vedra rôzne predmety so zaviazanými očami a na záver si zatancovali na skvelú hudbu, vytvárali vlny. 

          • Hviezdoslavov Kubín

          • V školskom kole s sme si v pondelok 21. marca vypočuli 14 súťažiacich v kategóriách poézie a prózy V poézii sa umiestnili: 3. miesto - Damián Kabáč (3.A), 2. miesto - Kristína Figurová (4.A), 1. miesto - Ema Dudová (3.A). V próze sa umiestnili: 3. miesto - Lucia Šálková (3.A), 2. miesto - Karolína Prídavková (3.A), 1. miesto - Ema Dudová (3.A). Víťazi jednotlivých kategórií nás reprezentovali v okresnom kole, ktoré sa konalo 23.3. v Tvrdošíne. Veľkú radosť nám svojím diplomom za 2. miesto v kategórii prózy urobila Ema Dudová. Blahoželáme a veríme, že aj budúci školský rok bude pre nás v tejto súťaži úspešný, pretože máme v škole veľa talentovaných recitátorov. 

          • Bábkové divadlo - Malí huncúti

          • Deň 23. 2. 2023 sme si spestrili divadelným predstavením "Malí huncúti", ktoré nám predviedlo Bábkové divadlo Slniečko Piešťany. Pán herec s bábkami javajkami previedol deti režimom dňa a pravidlami slušného správania. Zabával nás prostredníctvom autorských piesní a zapájaním detí do divadelného predstavenia. Chodbou školy znela hudba a smiech detí, ktorým sa predstavenie veľmi páčilo. 

        • Karneval
          • Karneval

          • V piatok 17.2. sa celá škola aj materská škola premenili na jednu veľkú rozprávkovú krajinu, v ktorej sa pohybovali bytosti rozprávkové aj nerozprávkové. Všetky sa spolu výborne zabávali, súťažili a dobre sa mali. O chutné šišky a čaj sa im v kuchyni postarali a rodičia pre všetkých pekné darčeky poslali. Rozprávka trvala celé dopoludnie, až kým nezazvonil zvonec a karnevalovej rozprávky bol koniec.

        • Rodičovský ples
          • Rodičovský ples

          • 11. februára sme organizovali rodičovský ples. Konal  sa v sále vo Vitanovej. Členky Rodičovskej rady pri ZŠ s MŠ Čimhová pod vedením p. Romany Polačekovej sa postarali o výbornú organizáciu plesu, za pomoc ďakujeme aj zamestnancom školy, obecným úradom v Čimhovej a vo Vitanovej, Rodičovskej rade pri ZŠ s MŠ Vitanová. O zábavu sa staral DJ Majkl. Veľká vďaka patrí všetkým sponzorom, ktorí sa nám postarali o veľmi bohatú tombolu. Ďakujeme všetkým hosťom, že prijali pozvanie a v hojnom počte sa na náš ples prišli zabaviť. 

        • Hry na snehu
          • Hry na snehu

          • Bohatú nádielku snehu si deti užívajú plnými dúškami. S pani učiteľkami chodia často na dvor aj na klzisko, aby sa venovali športovaniu a zábavným aktivitám na snehu. Stavali rôzne snehové sochy, ktoré si môžete pozrieť v galérii. 

        • Skupinové preventívne programy
          • Skupinové preventívne programy

          • V dňoch 3.2. a 10.2. 2023 prebiehali v našej škole skupinové programy pre žiakov všetkých štyroch ročníkov. Lektorkou bola Mgr. Denisa Šálková, sociálna pedagogička z Centra poradenstva a prevencie Tvrdošín. Prváci a druháci absolvovali program Emka to vie, ktorý je zameraný na rozvíjanie sociálneho správania a predchádzanie sociálnopatologických javov. Pre tretiakov a štvrtákov sme vybrali program s názvom Druhý krok na ceste k efektívnej komunikácii. Žiaci si v ňom prostredníctvom aktivít, hier a príbehov rozvíjali  svoje emocionálne a sociálne zručnosti. 

          • Šaliansky Maťko - 3. miesto v OK

          • V okresnom kole nás reprezentovali víťazi školského kola - Karolína Prídavková a Tomáš Viktor. Konalo sa 26. januára v Základnej škole Márie Medveckej v Tvrdošíne. Veľkú radosť nám urobilo 3. miesto Karolíny Prídavkovej. Blahoželáme jej aj pani učiteľke Števuliakovej, ktorá ju pripravovala. Obidvom účastníkom ďakujeme z peknú reprezentáciu školy. 

          • Šaliansky Maťko - školské kolo

          • V školskom kole prednesu slovenských povestí Šaliansky Maťko sme si vypočuli šiestich súťažiacich v dvoch kategóriách, ktorí sa umiestnili nasledovne: 1. kategória - 1. miesto - Karolína Prídavková, 2. miesto - Lucia Šálková, 3. miesto - Ema Dudová                                                                                                                                                                                                      2. kategória - 1. miesto - Tomáš Viktor, 2. miesto - Matúš Svorník, 3. miesto  - Viktória Janigová.                                                                                                                                    Všetkým zúčastneným blahoželáme a výhercom prajeme veľa šťastia v okresnom kole súťaže Šaliansky Maťko. 

             

          • Vystúpenie v Dome Charitas sv. Františka z Assisi

          • Vo štvrtok 12. januára si naši tretiaci spolu s triednou p. učiteľkou Števuliakovou dohodli stretnutie v Dome Charitas sv. Františka z Assisi v Trstenej. Naši tretiaci klientom koledovali, ale aj spievali ľudové piesne, aby im spríjemnili deň. Ďakujeme za vrelé privítanie p. riaditeľke Anne Parcovej aj ostatným zamestnancom. Cítili sme sa s nimi aj s klientmi Charity veľmi príjemne.

          • Stravné

          • OZNAM - zmena výšky stravného od 01.02.2023

               V zmysle VZN 1/2023 Vám oznamujeme, že od 01.02.2023 sa mení výška stravného nasledovne:

             

                  MŠ CD bez dotácie         48,00€                                              ZŠ bez dotácie            40,00€

                  MŠ CD s dotáciou         22,00€                                              ZŠ s dotáciou                 14,00€

                  MŠ PL bez dotácie           41,00€  

                  MŠ PL s dotáciou             15,00€

             

                  CD - celodenná strava

                  PL - poldenná strava

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Čimhová
      • 0911945022
      • ZŠ: 043 5384 253, 0911 945 022 MŠ: 043 5384 253, 0911 945 022
      • Čimhová 6, 02712 027 12 Čimhová Slovakia
      • 37810197
      • 2021646308
      • Mgr. Marianna Dreveňáková
      • www.zscimhova.edupage.org
      • www.slovensko.sk
      • Zodpovedná osoba za ochranu osobných údajov- BROS COMPUTING. s. r. o. e-mail: brosland@brosland.eu
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje