• Dotácia na školskú stravu, zmena od 1.9.2021
          • Dotácia na školskú stravu, zmena od 1.9.2021

            •  Dňa 01.08.2021 nadobudnú účinnosť právne úpravy zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o dotáciách“), ktorými sa plošne ukončuje poskytovanie dotácie na stravu v ZŠ a poslednom ročníku MŠ – „obedy zdarma“.

               

              Od šk. r. 2021/2022 bude poskytovaná dotácia na stravu len deťom:

              • ak je rodina v hmotnej núdzi,

              alebo

              • ak je príjem rodiny najviac vo výške životného minima,

              alebo

              • ak si ani jeden člen domácnosti neuplatnil nárok na daňový bonus.

               

              Aké potvrdenie je potrebné priniesť do školy pre „obedy zdarma“?

              1. Ak je rodina v hmotnej núdzi: Potvrdenie Vám na požiadanie vystaví Úrad práce sociálnych vecí a rodiny .
              2. Ak je príjem rodiny najviac vo výške životného minima: Potvrdenie Vám na požiadanie vystaví Úrad práce sociálnych vecí a rodiny .
              3. Ak si ani jeden člen domácnosti neuplatnil nárok na Daňový bonus: Čestné vyhlásenie.

              Potvrdenia, resp. Čestné vyhlásenie je potrebné priniesť do školy a preukázať sa nimi v čase od 16.8. 2021 do 24. 8. 2021 u p. Brnčovej do 13. hod., alebo poslať poštou.

              Pozor: Ak nastane zmena a zákonný zástupca požiada o daňový bonus v priebehu roka alebo na konci zúčtovacieho obdobia a neoznámi to škole (rodič poberá dotáciu na školskú stravu a zároveň uplatňuje aj daňový bonus), v tom prípade finančné prostriedky na školskú stravu boli dieťaťu poskytované neoprávnene od dátumu uplatnenia si daňového bonusu a zákonný zástupca je povinný vrátiť všetky finančné prostriedky, ktoré čerpal.

              Zákonní zástupcovia, ktorí nespĺňajú ani jednu z vyššie uvedených podmienok, hradia poplatok za školskú stravu v plnej výške. Výška stravného bude zverejnená pred začiatkom šk. roka 2021/2022.

              V prípade otázok ohľadne dotácie na školskú stravu môžete kontaktovať  školu na zscimhova6@gmail.com

               

              Mgr. M. Dreveňáková

          • Koniec šk. roka 2020/2021

          • Vážení dospelí a milé deti!

            Posledný júnový deň sme sa so školským rokom 2020/2021 rozlúčili sv. omšou a teraz na na slávnostnom zhromaždení je určite na mieste trošku zhodnotiť snahu našich detí a žiakov a povedať pár slov na záver, poďakovať sa všetkým za vykonanú prácu. Na dva mesiace sa zavrú brány školy (v materskej škole na mesiac) a deti, žiaci aj učitelia majú pred sebou niekoľkotýždňový oddych.

            V materskej škole ukončí predprimárne vzdelávanie 5 detí – inak povedané máme pripravených 5 nových prváčikov, ktorí zasadnú v septembri do školských lavíc. Ale chválu si zaslúžia všetky deti v materskej škole a ich pani učiteľky. Už takmer pred mesiacom sme sa rozlúčili s p. učiteľkou Kabáčovou, ktorá sa k nám už v septembri nevráti - čakajú ju rodičovské radosti aj starosti.

            V základnej škole všetci žiaci prospeli, nikto neprepadol, nikto nemal zníženú známku zo správania. Máme 2 šikovných žiakov, ktorí mali počas všetkých štyroch rokov samé jednotky a dostanú pochvalu riaditeľky školy. Všetkým žiakom patrí poďakovanie za ich snahu a úsilie. Ak niektorí nie ste so svojimi výsledkami spokojní, s novým školským rokom budete mať nové šance a príležitosti zlepšovať sa.  

            Najťažší rok v základnej škole majú za sebou  prváci. Nie je jednoduché zvyknúť si na školské povinnosti a disciplínu, ale podarilo sa im to. Štvrtáci sa s nami o chvíľu rozlúčia,  Chodili k nám do materskej školy a 4 roky do základnej školy. Všetci ste nám prirástli k srdcu, ale najviac Vašej triednej pani učiteľke, ktorá s Vami prežila veľa pekných aj ťažších chvíľ, ale ako ju poznám, bude na Vás všetkých spomínať len v dobrom a navždy budete ukrytí v jej spomienkach.  Prajem Vám veľa úspechov v nových školách, veľa dobrých kamarátov a hlavne veľa síl a zdravia, aby ste smelo prekonávali nové výzvy.  Poďakovanie patrí všetkým členom pedagogického zboru – tento školský rok bol kvôli covidovým opatreniam opäť iný, ale s mojimi šikovnými kolegyňami pedagogickými aj nepedagogickými sme ho opäť výborne zvládli. Aj napriek tomu, že školský rok nebol až taký bohatý na súťaže, opäť sme mali veľa úspechov a naši žiaci získavali ocenenia v rôznych súťažiach. Novinkou bol projekt Dajme spolu gól, vďaka ktorému prváci, ale ja niektorí druháci a tretiaci zažili super futbalové tréningy a škola získala veľa užitočného náradia. Úspešní sme boli aj v projekte Čítame radi a vďaka tomu sa v novom školskom roku môžete tešiť na novú oddychovú zónu s peknými novými knihami a všeličím iným. Ešte raz ďakujem za usilovnú prácu všetkým pani učiteľkám, ale zvlášť p. učiteľke Kéryovej, s ktorou sa dnes tiež lúčime. Chcem adresovať slová vďaky aj všetkým nepedagogickým pracovníkom, bez nich by chod školy nebol možný a všetci si ich prácu vážime. A vďaka patrí aj nášmu zriaďovateľovi.

            Záverečné poďakovanie posielam rodičom – ďakujeme všetkým, ktorí svojou výchovou v rodine podporujú našu snahu vychovať z detí a žiakov zodpovedných ľudí s vlastným názorom.

            Všetkým prajem veľa oddychu, málo starostí, veľa zdravia, zodpovednosti. V materskej škole pokračuje prevádzka do 30. júla  a potom sa stretneme vo štvrtok 4. septembra 2021.

                                                                                                  Mgr. Marianna Dreveňáková, riaditeľka školy

        • Rozlúčka so štvrtákmi
          • Rozlúčka so štvrtákmi

          • Pravidelne sa so štvrtákmi a predškolákmi lúčime v posledný júnový týždeň na neformálnom stretnutí na školskom dvore. Tento rok  to nebolo inak, chýbalo len spanie v škole, ktoré sme kvôli epidemickým opatreniam vynechali. Stretnutie bolo od 18,00 do 22,00 a všetci zúčastnení - pani učiteľky, rodičia, štvrtáci aj predškoláci sa výborne zabavili, posedeli si a najmä pospomínali na pekné chvíle, ktoré už čoskoro vystriedajú nové zážitky v nových prostrediach. Všetkým štvrtákom aj predškolákom prajeme úspešný štart do ďalšej etapy života!

      • Kontakty

        • Základná škola s materskou školou Čimhová
        • 0911945022
        • ZŠ: 043 5384 253, 0911 945 022 MŠ: 043 5384 253, 0911 945 022
        • Čimhová 6, 02712 027 12 Čimhová Slovakia
        • 37810197
        • 2021646308
        • Mgr. Marianna Dreveňáková
        • www.zscimhova.edupage.org
        • www.slovensko.sk
        • Zodpovedná osoba za ochranu osobných údajov- BROS COMPUTING. s. r. o. e-mail: brosland@brosland.eu
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje